Ozdobte krémom z čokolády: Espreso cupcakes

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Espreso cupcakes s čokoládovým krémom

Potrebujeme:

Cesto:

  • 75 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
  • tretina lyžičky kávového extraktu
  • tretina lyžičky vanilkového extraktu
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kvalitného kakaa
  • tri štvrtiny lyžičky sódy
  • tri štvrtiny lyžičky prášku do pečiva
  • 190 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 100 ml teplej silnej kávy
  • 150 ml cmaru

Krém:

  1. 200 g kvalitnej čokolády (70 % kakaa)
  2. 300 g zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
  3. 250 g práškového cukru
  4. 70 g kvalitného kakaa
  5. 2 lyžice silnej kávy
  6. pol lyžičky kávového extraktu

Postup:

  1. V kastróliku rozohrejeme rastlinné maslo a dáme ho vychladnúť. Do veľkej misy preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva, sódu a cukor. Vajíčko ľahko prešľaháme spolu s cmarom. Kávu zmiešame s vychladnutým maslom, kávovým a vanilkovým extraktom. Všetky tekuté suroviny pridáme do múčnej zmesi a vymiešame dohladka.
  2. Plech na mafiny s menšími otvormi vyložíme papierovými košíčkami a naplníme ich do dvoch tretín cestom. V rúre predhriatej na 175 stupňov Celzia pečieme 15-20 minút alebo kým špajdľa z cesta nevyjde suchá. Po upečení necháme koláčiky ešte 5 minút odpočívať vo forme, potom ich vyberieme na chladiacu mriežku.
  3. Na krém nalámeme do misky čokoládu, rozpustíme ju nad vodným kúpeľom a necháme vychladnúť. Rastlinné maslo dobre vyšľaháme mixérom, postupne pridávame preosiaty práškový cukor a kakao. Prilejeme vychladnutú rozpustenú čokoládu a opäť prešľaháme dohladka.
  4. Nakoniec zašľaháme kávu a kávový extrakt. Ak nie je krém dostatočne tuhý, dáme ho na 30 minút do chladničky. S pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame krém na vychladnuté cupcakes a podávame.

Makovo-višňové cupcakes

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ozdobte krémom z čokolády: Espreso cupcakes
BÁJEČNÁ ŽENA