Džúsový koláč s jahodami: Asi vám bude v špajzi chýbať, treba ho liter

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Džúsový koláč s jahodami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 120 g krupicového cukru
  • 200 g hrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice studenej vody

Na plnku:

  • 900 ml jahodového džúsu
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
  • 1 želatínový stužovač
  • 150 g podlhovastých piškót
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 300 g čerstvých jahôd

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po lyžiciach prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a vodu. Vypracujeme cesto a uložíme na vymastený a strúhankou vysypaný hlboký plech s rozmermi 25 x 25 centimetrov. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 30 minút a necháme vychladnúť.
  2. Medzitým nalejeme do hrnca 750 ml džúsu, pridáme vanilínový cukor, pudingy v prášku a uvaríme hustý hladký krém. Odstavíme a necháme krátko vychladnúť. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do polovychladnutého krému. Natrieme na vychladnutý upečený plát a odložíme stuhnúť na chladné miesto.
  3. Zvyšný jahodový džús mierne zohrejeme. Piškóty postupne namáčame do džúsu a ukladáme ich tesne vedľa seba na stuhnutý krém. Na záver do tuha vyšľaháme smotanu so stužovačom a natrieme ju na povrch piškót. Necháme v chlade niekoľko hodín odstáť. Ozdobíme pokrájanými jahodami, lístkami mäty a jemne posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk