Pečte ako profesionálka: Veľkonočná ľadová torta z bielej čokolády

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
VN: Veľkonočná ľadová torta z bielej čokolády

Potrebujeme:

  • 250 g masla
  • 140 g bielej čokolády
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • štvrť lyžičky sódy bikarbóny
  • 300 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • 2 veľké vajcia
  • hrozienka v čokoláde (nemusia byť)

Krém:

  • 3 balenia syra Philadelphia (375 g)
  • 80 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • marcipánové vajíčka na ozdobu
  • cukrárenské zdobenie

Postup:

  1. Do hrnca s nepripaľujúcim sa dnom dáme maslo, čokoládu nalámanú na kúsky, mlieko a vanilkový extrakt.
  2. Zohrievame na miernom ohni, občas premiešame, aby sa čokoláda rozpustila. Necháme mierne vychladnúť. V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, krupicový cukor a štipku soli.
  3. Pridáme vajcia, zmes roztopenej čokolády a v kuchynskom robote vymiešame vláčne cesto. Rúru predhrejeme na 160 stupňov Celzia a cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 centimetrov vystlanej papierom na pečenie.
  4. Prisypeme hrozienka v čokoláde. Koláč pečieme asi 70 minút, podľa potreby aj dlhšie. Špajdľou zapichnutou do stredu zistíme, či je upečený.
  5. Necháme vychladnúť vo forme. Z prírodného syra, zo zmäknutého masla a z práškového cukru vymiešame krém.
  6. Vychladnutý koláč vyberieme z formy a bohato ho natrieme krémom. V chladničke necháme chladiť niekoľko hodín. Pred podávaním ozdobíme farebnými marcipánovými vajíčkami a posypeme cukrárenským zdobením.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pečte ako profesionálka: Veľkonočná ľadová torta z bielej čokolády
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ