Piškótová roláda s černicami: Leto je už preč, hor sa na sladké!
Potrebujeme:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 100 g krupicového cukru
- 120 g hladkej múky
- 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
Na plnku:
- 200 g mascarpone
- šťava z pol citróna
- 3 lyžice medu
- 250 g hustej kyslej smotany
- 1 balíček želatínového stužovača
- 250 g černíc
Postup:
- Vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Po lyžiciach pridáme preosiatu múku a vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňoch pečieme 12-15 minút. Upečený plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom.
- Papier stiahneme, plát pomocou utierky zvinieme a necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s medom a s citrónovou šťavou. Pridáme kyslú smotanu, zľahka premiešame a nakoniec vmiešame podľa návodu pripravený želatínový stužovač. Plnkou potrieme rozvinutý plát, rozložíme černicea jemne ich vtlačíme do plnky.
- Roládu zvinieme a odložíme do chladu na 6-8 hodín odstáť. Potom pokrájame, posypeme práškovým cukrom a dozdobíme kúskami čokolády.