Piškótová roláda s černicami: Leto je už preč, hor sa na sladké!

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Piškótová roláda s černicami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry

Na plnku:

  • 200 g mascarpone
  • šťava z pol citróna
  • 3 lyžice medu
  • 250 g hustej kyslej smotany
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 250 g černíc

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Po lyžiciach pridáme preosiatu múku a vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňoch pečieme 12-15 minút. Upečený plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom.
  2. Papier stiahneme, plát pomocou utierky zvinieme a necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s medom a s citrónovou šťavou. Pridáme kyslú smotanu, zľahka premiešame a nakoniec vmiešame podľa návodu pripravený želatínový stužovač. Plnkou potrieme rozvinutý plát, rozložíme černicea jemne ich vtlačíme do plnky.
  3. Roládu zvinieme a odložíme do chladu na 6-8 hodín odstáť. Potom pokrájame, posypeme práškovým cukrom a dozdobíme kúskami čokolády.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Piškótová roláda s černicami: Leto je už preč, hor sa na sladké!
Mária Abrahámová