Piškótová roláda s marhuľami

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Piškótová roláda s marhuľami

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 120 g jemného kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 2 lyžice ovocnej šťavy
  • 5 lyžíc marhuľového džemu
  • 4 zrelé alebo kompótové marhule
  • 50 g čokolády na varenie

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme s 2 lyžicami vody dopenista. Pridáme kryštálový a vanilínový cukor a preosiatu múku s kypriacim práškom.
  2. Cesto roztrieme na plech vyložený suchým papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 15 až 17 minút.
  3. Upečený plát cesta uvoľníme nožom z plechu a preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom. Pomocou utierky zrolujeme a necháme vychladnúť.
  4. Marhule nakrájame na prúžky.
  5. Vychladnutý plát rozbalíme, pokropíme ovocnou šťavou, natrieme džemom a na okraj poukladáme marhule. Pomocou utierky zvinieme.
  6. Rozpustíme čokoládu a ozdobne ňou pokvapkáme povrch rolády.
  7. Pred servírovaním roládu nakrájame asi na 1,5 cm hrubé rezy.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Piškótová roláda s marhuľami