Poteší vašu polovičku: Originálne šľahačkové srdce

Chuťmeter:
 
8 až 10 porcií
 
Šľahačkové srdce

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 2 lyžice vody
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 2 lyžice mletých mandlí alebo orechov
  • 1 liter smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 1 lyžicu instantného kapučína
  • 4 lyžice likéru Baileys
  • 2 lyžice umu
  • 2 lyžice pikantného džemu

Na ozdobu:

  • sekané mandle alebo orechy
  • čokoládové bonbóny s likérovou náplňou
  • kvety (čerstvé alebo marcipánové)

Postup:

  1. Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme vodu, mandle (orechy) a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymazanej formy v tvare srdca a upečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.
  2. Šľahačku so stužovačmi vyšľaháme dotuha, počas šľahania pridáme kapučíno.
  3. Vychladnutý korpus vodorovne prerežeme na tretiny. Každý plát cesta pokvapkáme trochou likéru zmiešaného s umom. Spodný a stredný plát potrieme džemom.
  4. Jednotlivé časti korpusu spojíme krémom. Tretinu krému si odložíme na potretie povrchu a bokov torty.
  5. Tortu nakoniec ozdobíme posekanými mandľami (orechmi), likérovými bonbónmi a kvetmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Poteší vašu polovičku: Originálne šľahačkové srdce
BÁJEČNÁ ŽENA