Pre náročných: Makrónková torta z piškótového cesta

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Makrónková torta z piškótového cesta

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 140 g hladkej múky
  • 140 g kryštálového alebo trstinového cukru
  • 5 vajec
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • džem na potretie

Na krém:

  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 400 g horkej 70-percentnej čokolády
  • 50 g masla

Na ozdobenie:

  • zvyšný krém
  • makrónky
  • čerstvé drobné ovocie

Postup:

  1. Pripravíme cesto: Múku preosejeme 3x spolu s kypriacim práškom. Vajcia s cukrom dobre rozmixujeme na hustú penu. Postupne vmiešame múku. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 40 minút. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 až 3 časti a jednu časť natrieme džemom.
  2. Pripravíme krém: Smotanu pomaly privedieme do varu a nalejeme do misky na kúsky čokolády. Metličkou vymiešame na hladký krém a pridáme zmäknuté maslo. Dáme aspoň na 3 hodiny chladiť. Po vychladnutí vyšľaháme mixérom na ľahký krém a naplníme tortu.
  3. Časť krému necháme na potretie celej torty. Ozdobíme makrónkami a ovocím.

Kávovo-orechová torta s čokoládou

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pre náročných: Makrónková torta z piškótového cesta
DOBRÉ JEDLO