Pre veľké ústa: Kysnuté trubičky plnené snehom

01
Chuťmeter:
 
17 kusov
 
Pre veľké ústa: Kysnuté trubičky plnené snehom

Potrebujeme:

  • 280 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
  • 100 g rozpusteného masla
  • 2 vajcia + 1 na potretie
  • 20 g droždia
  • 7 lyžíc vlažného mlieka
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 lyžica práškového cukru

Postup:

  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame a hneď nalejeme do preosiatej múky zmiešanej s vanilínovým cukrom. Pridáme cukor, rozpustené maslo, dva žĺtky a rýchlo vypracujeme vláčne cesto. Na teplom mieste necháme cesto vykysnúť.
  2. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne 2 mm. Radielkom ho rozdelíme na pásiky dlhé 20 cm a široké 2 cm. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
  3. Pásiky cesta špirálovito natočíme na kovové trubičky potreté maslom. Trubičky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 15 minút do zlatista.
  4. Upečené a vychladnuté trubičky naplníme tuhým snehom vyšľahaným z dvoch bielkov a lyžice cukru.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pre veľké ústa: Kysnuté trubičky plnené snehom