Predvíkendový čas na čokoládu! Urobte si penu so sezamovými črepinami

Chuťmeter:
 
 
J5: Čokoládová pena so sezamovými črepinami

Potrebujeme:

  • 225 g čokolády
  • 70 g masla
  • štipka soli
  • 350 g smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica portského vína

Na sezamové črepiny:

  • 115 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice vody
  • 20 g sezamu

Postup:

  1. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom, pridajte štipku soli na zvýraznenie chuti a odstavte, aby trochu vychladla.
  2. V mise vyšľahajte šľahačku, nie však do tuha. V druhej mise vyšľahajte vajcia s medom do peny a pridajte portské víno (ak máte mliečnu čokoládu, môžete med vynechať, aby pena nebola veľmi sladká).
  3. Do vyšľahaných vajec jemne zamiešajte čokoládu a našľahanú šľahačku. Zmes dávkujte do malých pohárov.
  4. Pripravte sezamové črepiny: Do hrnca dajte cukor, vodu a varte, kým cukor nebude zlatistý. Prisypte sezam, premiešajte a vylejte na plech s papierom na pečenie. Nechajte vychladnúť a rozlámte na črepiny. Nakoniec črepinami ozdobte penu v pohárikoch.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo