Prevoňajú celú domácnosť: Pomaškrťte si na minitrdelníkoch

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Minitrdelníky

Potrebujeme:

Cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 200 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 20 g droždia
  • 100 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1-2 lyžice tuzemského umu
  • štipka soli

Na obalenie:

  • 150 g rozpusteného masla
  • 150 g nasekaných orechov
  • 100 g kryštálového cukru
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Z vlažného mlieka, droždia, zo štipky soli a z trochy cukru pripravíme kvások. Do misy dáme múku, maslo, práškový a vanilínový cukor, vajce, tuzemský um a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby prisypeme múku, prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a pokrájame na kúsky. Z každého kúska rukami vyformujeme tenší dlhší valček.
  3. Formičky na trubičky vymastíme a valčekmi omotáme celé formičky. Potom ich potrieme rozpusteným maslom a obalíme v zmesi kryštálového cukru zmiešaného s nasekanými orechmi.
  4. Minitrdelníky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia. Upečené dáme dolu z formičiek a posypeme práškovým cukrom.

Mini je trendy: Ružové zamatové cupcakes

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Prevoňajú celú domácnosť: Pomaškrťte si na minitrdelníkoch
Báječná Žena