Prevoňaný jesenný koláč: Škoricový s jablkami

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Škoricový s jablkami

Potrebujeme:

  • 2 poháre (1 pohár = 250 ml) polohrubej múky
  • 1 pohár krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 pohár oleja
  • 1 pohár mlieka
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 lyžičky mletej škorice
  • 4 najemno postrúhané jablká
  • 50 g posekaných lieskových orechov
  • 2 vajcia
  • čokoládová poleva
  • sekané mandle

Postup:

  1. Umyté jablká postrúhame do misy, jadrovníky vyhodíme. Pridáme vajcia, olej a mlieko. Postupne prisypeme cukor, vanilínový cukor, lieskové orechy, múku s kypriacim práškom a s mletou škoricou.
  2. Cesto roztrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a posypeme nadrobno posekanými mandľami.

Jablkové kocky z jemného cesta

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Prevoňaný jesenný koláč: Škoricový s jablkami
BÁJEČNÁ ŽENA