Prevonia sobotné ráno: Tvarohová buchta s hrozienkami

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Tvarohová buchta na raňajky

Potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžice oleja
  • 2 žĺtky
  • tuhý sneh z 2 bielkov
  • 200-230 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • štipka soli
  • 1 lyžica práškového cukru

Plnka:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 80 g uvareného zemiaka
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • hrozienka
  • citrónová šťava
  • 1-2 balíčky vanilínového cukru
  • 80 g práškového cukru

Poleva:

  • práškový cukor
  • citrónová šťava

Postup:

  1. V 100 ml vlažného mlieka rozpustíme droždie. Pridáme ho do misky spolu s múkou, olejom, so zvyšným mliekom, so žĺtkami, s cukrom a so štipkou soli. Vypracujeme hladké cesto, vmiešame doň sneh z bielkov vyšľahaný dotuha a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  2. Do tvarohu pridáme uvarený, najemno postrúhaný zemiak, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, vanilínový cukor, práškový cukor, hrozienka a všetko spolu premiešame.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Krájame z neho štvorce, plníme plnkou, tvarujeme buchty a ukladáme ich do vymastenej zapekacej misy tesne vedľa seba.
  4. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Vychladnuté buchty posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme cukrovou polevou vymiešanou z cukru a z citrónovej šťavy.

Máslová bábovka so sušeným ovocím

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Prevonia sobotné ráno: Tvarohová buchta s hrozienkami
Báječná Žena