Zavretí doma? Náladu aj bruško zachráni dvojfarebný srnčí chrbát

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Dvojfarebný srnčí chrbát

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky hrubej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 balenie rastlinného roztierateľného tuku na pečenie (Hera)
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 4 lyžice kakaa
  • štipku soli
  • 5 vajec
  • tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

Postup:

  1. Tuk na pečenie vyšľahajte so soľou, s kryštálovým a vanilkovým cukrom dopenista. Po jednom do zmesi zašľahajte vajcia. Pridajte oba druhy múky spolu s kypriacim práškom. Všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec do cesta prilejte mlieko a vymiešajte hladké cesto. Do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát vylejte dve tretiny cesta.
  2. Do zvyšného cesta zapracujte kakao a dôkladne premiešajte. Tmavé cesto nalejte na svetlé do formy a špajdľou vytvorte mramorovanie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 25-30 minút. Po upečení vyklopte a nechajte vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zavretí doma? Náladu aj bruško zachráni dvojfarebný srnčí chrbát
Redakcia