Rebarboru využijete všade, trebárs aj do knedlíčkov

Chuťmeter:
 
25-30 kusov
 
Rebarborové knedličky

Potrebujete:

  • 300 g rebarbory
  • 160 g tvarohu
  • 60 g detskej krupice
  • 40 g polohrubej múky
  • 30 g masla
  • 1 žĺtok
  • štipku soli
  • maslo na poliatie
  • hrudkovitý tvaroh a práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Rebarboru očistite, pokrájajte približne na 2 cm kúsky a sparte. Vložte ju do vriacej vody a po minúte sceďte. Sparenú rebarboru preložte na papierové utierky a osušte.
  2. Žĺtok vymiešajte so zmäknutým maslom, pridajte tvaroh, krupicu, múku, osoľte a vypracujte cesto. Z cesta vytvorte valček s priemerom asi 3 cm. Pokrájajte na polcentimetrové kúsky a zabaťt do nich kúsky rebarbory. 
  3. Tvarujte knedličky, uvarte ich v osolenej vriacej vode. Horúce knedličky polejte rozpusteným maslom, posypte tvarohom a práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Rebarboru využijete všade, trebárs aj do knedlíčkov
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská