FOTOpostup: Kysnuté koláče s lekvárom krok za krokom

Chuťmeter:
 
25 kusov
 
Recept s FOTOpostupom: Kysnuté koláče s lekvárom krok za krokom

Potrebujeme:

Na kvások:

  • 40 g droždia
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžica polohrubej múky

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 70 g kryštálového cukru
  • pol lyžičky soli
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 2 žĺtky
  • 125 g rozpusteného masla
  • 1 vajce na potretie
  • hnedý kryštálový cukor na posypanie

Na plnku:

  • 400 g slivkového lekváru
  • 2 lyžičky škoricového cukru
  • 100 g posekaných orechov

Postup:

  1. Pripravíme kvások: Droždie rozdrobíme v zmesi múky a cukru, zalejeme vlažným mliekom, premiešame a necháme nakysnúť.
  2. Pripravíme cesto: V mise zmiešame hladkú a polohrubú múku. Pridáme kryštálový cukor, soľ, žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku, rozpustené maslo a nakysnutý kvások.
  3. Z pripravených surovín vypracujeme varechou alebo rukou cesto. Cesto sa nesmie lepiť na steny nádoby a na varechu.
  4. Vymiesené cesto posypeme múkou, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
  5. Nakysnuté cesto opatrne preložíme z nádoby na pracovnú dosku a rozdelíme ho na tri časti, ktoré rozvaľkáme plát s hrúbkou 4-5 mm.
  6. Každý plát cesta natrieme lekvárom, posypeme škoricovým cukrom, posekanými orechmi, stočíme a rukou mierne sploštíme.
  7. Všetky tri záviny pokrájame na kúsky široké 4-5 cm, uložíme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme cukrom.
  8. Koláče pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút a necháme ich na plechu vychladnúť.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
FOTOpostup: Kysnuté koláče s lekvárom krok za krokom