Recept nielen pre skúsené gazdinky: Marcipánové srdce

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Marcipánové srdce

Potrebujete:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice maizeny
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku

Na potretie:

  • malinový lekvár
  • 3 lyžice mandľového likéru na pokvapkanie

Na plnku:

  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru

Na obalenie:

  • 150 g marcipánu
  • farebný kokos na posypanie

Postup:

  1. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte múku, maizenu s kypriacim práškom a spolu premiešajte. Cesto dajte do vymastenej, múkou vysypanej formy a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte.
  2. Vychladnuté cesto rozkrojte na dve časti a pokvapkajte mandľovým likérom. Spodnú časť cesta potrite lekvárom a natrite polovicu plnky vymiešanej z masla a práškového cukru. Priložte druhú časť cesta a celé srdce na povrchu a aj na bokoch potrite zvyšnou plnkou.
  3. Marcipán rozvaľkajte medzi dvomi potravinárskymi fóliami, obaľte ním srdce a posypte farebným kokosom.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk