Rezy Lamngton: Bude sa vám o nich ešte dva dni snívať

Chuťmeter:
 
9 kusov
 
J12: Rezy Lamngton

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 65 g horkej čokolády (70 %)
  • 5 žĺtkov 
  • 120 g krupicového cukru
  • štipka kypriaceho prášku 
  • 20 g kakaa holandského typu
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 5 bielkov 
  • štipka soli

Na malinovo-kakový sirup:

  • 200 g práškového cukru
  • 90 g kakaa holandského typu
  • 50 g malinového džemu (plus na plnenie)
  • 240 ml vody

Na posýpku:

  • 150 g strúhaného kokosu
  • 30 g kakaa holandského typu

Postup:

  1. Čokoládu roztopte nad parou a nechajte trochu vychladnúť.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľahajte na penu. Pridajte suché preosiate suroviny a nakoniec aj roztopenú čokoládu. Nakoniec primiešajte sneh vyšľahaný z bielkov. Dobre, ale jemne všetko premiešajte. Hmotu vylejte do formy 16 x 16 cm vystlanej papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 165 °C 30-35 minút. Urobte test špajdľou, ak treba.
  3. Urobte malinovo-kakaový sirup: Do hrnca dajte všetky ingrediencie a zahrievajte, kým sa cukor úplne neroztopí. Odstavte a nechajte trochu vychladnúť. 
  4. Upečený korpus vyberte z formy. Vrch zrežte, aby bol rovný, a nakrájajte ho na 9 rovnakých kociek. Navrchu každej kocky vyrežte jamku – naplňte ju malinovým džemom a zalepte odrezkom korpusu. 
  5. Naplnené kocky namočte do malinovo- -kakaového sirupu a hneď obaľte v kokose zmiešanom s kakaom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Rezy Lamngton: Bude sa vám o nich ešte dva dni snívať
Veronika Kollárová