Ríbezľové želé s mascarpone

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Ríbezľové želé s mascarpone

Potrebujeme:

  • 250 g očistených ríbezlí
  • 200 g mascarpone
  • 50 ml bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 6 plátkov želatíny
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • mandľové sušienky alebo tortové oplátky na ozdobu
  • 50 g ríbezlí na ozdobu

Postup:

  1. Plátky želatíny namočíme do trošky vody a necháme nabobtnať.
  2. Do hrnca nalejeme 250 ml studenej vody, prisypeme 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor a na miernom plameni necháme rozpustiť.
  3. Do vlažnej ochutenej vody dáme vopred napučanú vyžmýkanú želatínu, rozpustíme ju a potom vsypeme očistené ríbezle.
  4. Zmes rozdelíme do misiek a odložíme do chladničky stuhnúť.
  5. Mascarpone vymiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou a so zvyšným práškovým a s vanilínovým cukrom.
  6. Ochutené mascarpone rozdelíme na stuhnutú želatínu v miskách. Ozdobíme ríbezľami, posypeme práškovým cukrom a podávame so sušienkami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ríbezľové želé s mascarpone