Romantika na tanieri: Čokoládové srdce s jedlými kvetmi

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Čokoládové srdce s jedlými kvetmi

Potrebujeme:

Korpus:

  • 330 g čokoládových maslových keksov
  • 150 g rozpusteného masla
  • 1 a pol lyžice preosiateho kakaa

Plnka:

  • 300 g hustého bieleho jogurtu
  • 200 g mascarpone
  • 150 g bielej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 10 plátkov želatíny
  • trochu mlieka
  • šťava z 1 limety

Na ozdobu:

  • cukrárske zdobenie
  • jedlé kvety – ruže

Postup:

  1.  Keksy pomleté najemno dáme do misy, spracujeme s vychladnutým maslom a kakaom. Masu natlačíme do srdiečkovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.
  2. Bielu čokoládu rozpustíme v 100 ml smotany na šľahanie a necháme vychladnúť. Želatínu dáme napučať do trochy mlieka. Biely jogurt vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme limetovú šťavu s javorovým sirupom a mascarpone. Vmiešame vychladnutú čokoládu, rozpustenú želatínu, pridáme smotanu vyšľahanú dotuha a zľahka premiešame.
  3. Plnku natrieme na stuhnutý korpus a odložíme do chladničky stuhnúť na 8 až 10 hodín. Po stuhnutí vyberieme z formy, papier odstránime, preložíme na podnos, posypeme cukrárskym zdobením a ozdobíme jedlými kvetmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Romantika na tanieri: Čokoládové srdce s jedlými kvetmi
Báječná Žena