Rýchle gaštanové croissanty zahrejú teplým cestom a lyžičkami rumu

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Rýchle gaštanové croissanty

Potrebujeme:

  • 300-350 g gaštanového pyré
  •  1-2 lyžice rumu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  •  1 balenie lístkového cesta
  • 1 vajce
  • 30 g mandľových lupienkov
  • 1 lyžicu práškového cukru

Postup:

  1. Gaštanové pyré vymiešame s vanilínovým cukrom a rumom. Lístkové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske do tvaru kruhu a rozkrájame na trojuholníky.
  2. Na širší kúsok dáme kúsok vymiešaného pyré a stočíme. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené a vychladnuté croissanty môžeme posypať práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Rýchle gaštanové croissanty zahrejú teplým cestom a lyžičkami rumu
Mária Abrahámová