S kvapkou amareta: Čokoládovo-tvarohová torta

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Čokoládovo-tvarohová s amaretom

Potrebujeme:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 70 g kakaa
  • 2 lyžice mandľového likéru amareto
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 40 g postrúhanej čokolády

Na potretie korpusu:

  • lekvár
  • mandľový likér na pokvapkanie

Plnka:

  • 400 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 30 g rozpustenej bielej čokolády
  • 5 plátkov želatíny

Na ozdobu:

  • 1 lyžica preosiateho kakaa
  • 30 g bielej čokolády
  • 30 g tmavej čokolády

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, preosiate kakao, postrúhanú čokoládu, kypriaci prášok a mandľový likér. Spolu premiešame, cesto dáme do okrúhlej, vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený korpus vyberieme z rúry, ešte teplý ho popicháme na viacerých miestach grilovacou ihlou, pokvapkáme likérom a necháme vychladnúť.
  2. Jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a s citrónovou šťavou. Pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom šľahačky a rozpustenú bielu čokoládu. Vmiešame želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame.
  3. Dobre vychladnutý korpus rozkrojíme na dve časti. Jednu časť potrieme lekvárom a uložíme späť do formy. Potrieme polovicou plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu a potrieme zvyšnou plnkou. Povrch torty posypeme preosiatym kakaom a strúhanou čokoládou.

Extra dávka čokolády: Torta s ovocím

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
S kvapkou amareta: Čokoládovo-tvarohová torta
Báječná Žena