S prekvapením vo vnútri: Koláče z kysnutého cesta

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Koláče z kysnutého cesta

Potrebujeme:

Cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 40 g droždia
  • 2 žĺtky
  • 125 g rozpusteného masla
  • 250-280 ml mlieka
  • 50 g práškového cukru

Plnka:

  • tvarohová plnka
  • maková plnka
  • farebné bobule hrozna

Na potretie:

  • 1 vajce
  • mandľové lupienky

Postup:

  1. Múku dáme do misy, osolíme, pridáme cukor, žĺtky, vychladnuté maslo a droždie rozpustené v mlieku. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút odstáť na teplom mieste.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske. Potrieme tvarohovou alebo makovou plnkou, uložíme bobule hrozna a zatlačíme ich do plnky. Stočíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia.

Kysnutý koláč s pudingom

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
S prekvapením vo vnútri: Koláče z kysnutého cesta
BÁJEČNÁ ŽENA