S tvarohom a hrozienkami: Kysnuté mini štrúdličky

01
Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Tvarohové štrúdličky

Potrebujeme:

Cesto:

  • 360-380 g polohrubej múky
  • 15 g čerstvého droždia
  • 40 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 50 g zmäknutého masla
  • 200 ml vlažného mlieka
  • štipka soli

Plnka:

  • 300 g tučného tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 2 lyžice hrozienok
  • 2-3 lyžice detskej krupice

Na potretie:

  • 1 vajce
  • 40 g mandľových lupienkov

Postup:

  1. Do vlažného mlieka dáme droždie, štipku soli, lyžičku cukru a necháme vykysnúť kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme žĺtok, zvyšný práškový cukor, štipku soli, maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké nelepivé cesto a na teplom mieste ho necháme 20 minút nakysnúť.
  2. Po nakysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 10 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme do okrúhleho tvaru, rozložíme na ne plnku a stočíme.
  3. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť.
  4. Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.
  5. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Plnka: Tvaroh ochutíme vanilínovým a krupicovým cukrom. Pridáme vajce, krupicu, hrozienka a premiešame.

Pre veľké ústa: Kysnuté trubičky plnené snehom

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
S tvarohom a hrozienkami: Kysnuté mini štrúdličky
Báječná Žena