Školákom na desiatu: Tekvicovo-škoricové mafiny

01
Chuťmeter:
 
12 kusov
 
Školákom na desiatu: Tekvicovo-škoricové mafiny

Potrebujeme:

  • 300 g kúsok tekvice
  • 250 g pšeničnej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru (najlepšie bourbon)
  • nastrúhaná kôra z polovice biolimetu
  • na štipku noža mletej škorice a mletých klinčekov
  • štipka soli
  • pol lyžičky sódy bicarbony
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 6 lyžíc repkového oleja
  • 2 až 3 lyžice zelených tekvicových jadierok

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 200/180 °C. Tekvicu aj so šupkou zo všetkých strán viackrát poprepichujeme. Posypeme vanilínovým cukrom, nastrúhanou limetovou kôrou, štipkou škorice a mletých klinčekov. Väčší kúsok alobalu potrieme olejom, tekvicu naň preložíme a zabalíme. Balíček vložíme do vyhriatej rúry a na druhej mriežke odspodu 35 minút pečieme.
  2. V mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, sódu, lyžičku škorice a kypriaci prášok. Upečenú tekvicu opatrne vyberieme z alobalu a necháme odkvapkať. Lyžicou vydlabeme zmäknutú dužinu, rozmiešame ju na pyré (získame asi 220 g) a necháme mierne vychladnúť.
  3. Teplotu v rúre znížime na 180/160 °C. Do vlažného tekvicového pyré vmiešame vajce a olej a masu za stáleho miešania po častiach pridávame do múčnej zmesi.
  4. Do jamiek v mafinovej forme vložíme 12 papierových košíčkov. Do dvoch tretín ich naplníme pripraveným cestom. Navrch pridáme tekvicové jadierka. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 35 minút.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Školákom na desiatu: Tekvicovo-škoricové mafiny