Škorica ich prevonia: Jablkové kocky z jemného cesta

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Jablkové kocky z kysnutého cesta

Potrebujeme:

Cesto:

  • 350 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 21 g droždia
  • štipka soli
  • 700 g nastrúhaných jabĺk
  • 3-4 lyžice krupicového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice pomletých orechov

Na potretie:

  • 1 vajce
  • 2 lyžice najemno posekaných orechov

Postup:

  1. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme soľ, lyžičku cukru a necháme vykysnúť kvások. Do misy dáme preosiatu múku, maslo, zvyšný cukor, žĺtok a nakysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti.
  2. Jednu časť cesta rozvaľkáme a dáme na hlbší, vymastený plech s rozmermi 23 x 32 cm. Nastrúhané jablká ochutíme mletou škoricou, vanilínovým a krupicovým cukrom, pomletými orechmi a premiešame.
  3. Ochutené jablká rozložíme na plát cesta a prikryjeme ho druhým plátom rozvaľkaného cesta. Okraje stlačíme, povrch cesta popicháme vidličkou a necháme 10 minút odstáť.
  4. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posekanými orechmi a upečieme vo vyhriatej rúre. Pokrájame po vychladnutí a posypeme práškovým cukrom.

Dostanete aj svokru: Jablkový koláč s tvarohom

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Škorica ich prevonia: Jablkové kocky z jemného cesta
Báječná Žena