Sladká rozkoš: Tortičky minipavlova s ovocnou omáčkou

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Sladká rozkoš: Tortičky minipavlova s ovocnou omáčkou

Potrebujeme:

  • 8 bielkov
  • 400 ml jemného kryštálového cukru
  • štvrť čajovej lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov)
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička kardamómu
  • 1 kávová lyžička vanilkovej esencie
  • čučoriedky na ozdobenie

Na malinovú omáčku:

  • 2 šálky malín (môžu byť aj mrazené)
  • štvrť šálky práškového cukru
  • 2 lyžice pomarančového likéru

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 220/200 °C. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie.
  2. Z bielkov, cukru a vínneho kameňa vyšľaháme tuhý lesklý sneh s pevnými špičkami.
  3. Zo snehovej hmoty vytvoríme na plechu 10 až 12 kôpok, ktoré zadnou stranou lyžice mierne sploštíme. Vložíme do vyhriatej rúry a 2 minúty pečieme, až sa sfarbia dozlatista. Potom teplotu v rúre znížime na 120/100 °C a pečieme 1 hodinu. Rúru vypneme a tortičky v nej necháme vychladnúť.
  4. Vychladenú smotanu s kardamómom a vanilkovou esenciu vyšľaháme dotuha.
  5. Pripravíme malinovú omáčku: Do hrnca dáme maliny, cukor a likér. Privedieme do varu a na strednom plameni varíme asi 15 minút, kým ovocie nezmäkne a zmes nezhustne. Omáčku pretlačíme cez jemné sitko, aby sme ju zbavili zrniečok.
  6. Na vychladnuté snehové tortičky rozdelíme ochutenú šľahačku, pokvapkáme malinovou omáčkou a ozdobíme čučoriedkami. Hneď podávame.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Sladká rozkoš: Tortičky minipavlova s ovocnou omáčkou