Sladké pokušenie: Nugátová torta s orieškovým krémom

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Sladké pokušenie: Nugátová torta s orieškovým krémom

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 350 g polohrubej múky
  • 350 g práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla
  • 50 g kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy

Na krém:

  • 1 balíček pudingového prášku na prípravu vanilkových krémov
  • 250 ml mlieka
  • 125 g masla
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 200 g orieškového krému

Na ozdobu:

  • 2 lyžice sekaných orieškov
  • ríbezľový džem
  • jahody

Postup:

  1. Pripravíme korpus: Cukor vymiešame s maslom, pridáme vajcia, kyslú smotanu, múku s práškom do pečiva a preosiate kakao. Dobre premiešame, cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
  2. Pripravíme krém: Z mlieka, pudingového prášku a z cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a po častiach doň pridávame puding a orieškový krém.
  3. Upečený a vychladnutý korpus necháme dobre vychladnúť. Priečne prekrojíme, v strede potrieme ríbezľovým džemom a znova spojíme.
  4. Povrch a boky torty nahrubo potrieme krémom. Boky ozdobíme plátkami jahôd a povrch nugátovej torty posypeme sekanými orieškami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Sladké pokušenie: Nugátová torta s orieškovým krémom