Sladký hriech od missky Ľubky Štepánovej: Marcipánové pralinky

Chuťmeter:
 
 
Sladký hriech od missky Ľubky Štepánovej: Marcipánové pralinky

Hoci sa niekdajšia Miss Universe Ľubica Štepánová (26) pýši dokonalými mierami, väčšinu voľného času trávi s varechou v ruke. Tu je Ľubkin recept na pralinky nielen pre zamilovaných.

Potrebujeme:

  • 80 g smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády
  • 20 g masla
  • 30 g marcipánu
  • 20 g brandy
  • čokoládu na pralinky

Postup:

  1. Bielu čokoládu nasekáme na malé kúsky. Smotanu dáme variť, vriacu nalejeme na čokoládu a vymiešame.
  2. Maslo, marcipán a brandy zmiešame. Marcipánovú hmotu zmiešame s vychladnutou hmotou z bielej čokolády a zo smotany a dáme do chladu.
  3. Čokoládu na pralinky nad parou zohrejeme na 45 ° C a naplníme ňou formu na pralinky, napríklad srdiečkovú. Formou trošku potrasieme a o minútu ju otočíme a prebytočnú čokoládu vylejeme. Formu dáme do chladu, kým čokoláda v nej nestuhne.
  4. Potom formu naplníme pripraveným krémom z bielej čokolády a dáme opäť do chladu.
  5. Po 10 minútach formu vytiahneme a zvyšnú čokoládu nalejeme na pralinky, čím ich uzatvoríme. Necháme v chlade stuhnúť.
  6. Hotové pralinky vypadnú, keď formou buchneme napríklad o stôl.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Sladký hriech od missky Ľubky Štepánovej: Marcipánové pralinky