Šľahačkový zákusok s čokoládovým prekvapením

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Šľahačkový zákusok

Potrebujeme:

  • 3 tégliky smotany na šľahanie
  • 3 balíčky stužovača šľahačky
  • 300 g mäkkého tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 3 balíčky vanilínového cukru
  •  šťavu z 3 pomarančov
  • 20 g želatíny
  • 2 balíčky štvorcových kakaových keksov
  • uvarenú silnú kávu na namáčanie keksov
  • čokoládovú polevu

Postup:

  1. Smotanu vyšľaháme dotuha so stužovačom. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a zľahka pridáme do šľahačky. Do pomarančovej šťavy dáme napučať želatínu podľa návodu na obale. Potom ju mierne nahrejeme (nevaríme), hneď primiešame za 3 lyžice tvarohového krému a vmiešame do zvyšného krému.
  2. Do stredne veľkého podlhovastého hlbšieho podnosu alebo plechu postupne ukladáme tesne vedľa seba vrstvu kakaových keksov krátko namočených vo vychladnutej káve.
  3. Každý potrieme krémom a rovnomerne uhladíme. Pokračujeme v troch vrstvách, zakončíme krémom. Odložíme na chladné miesto dobre stuhnúť. Pokvapkáme čokoládovou polevou a nakrájame na kocky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Šľahačkový zákusok s čokoládovým prekvapením
Mária Abrahámová