Smotanová torta s piškótami: Skrášlite ju ešte ovocím

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Smotanová torta s piškótami a ovocím

Potrebujeme:

  • 80 kusov detských piškót
  • 400 ml smotany na šľahanie (najmenej 31 %)
  • 600 ml kyslej smotany (najmenej 15 %)
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • drobné ovocie (maliny, čučoriedky, černice)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 3 lyžičky vanilkovej esencie
  • 10 ml mandľového likéru amaretto
  • pol lyžičky citrónovej šťavy
  • lístky medovky na ozdobu

Postup:

  1. Ovocie opláchneme a necháme odkvapkať. Zopár plodov si odložíme na ozdobu, zvyšok pokrájame na kúsky.
  2. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom.
  3. Do šľahačky zľahka vmiešame kyslú smotanu, 2 lyžice preosiateho práškového cukru a 2 lyžičky vanilkovej esencie.
  4. Na dno tortovej formy s priemerom 23 cm poukladáme piškóty plochou stranou nadol.
  5. V miske rozmiešame likér s lyžičkou vanilkovej esencie a s citrónovou šťavou.
  6. Likérovou zmesou zľahka pokvapkáme piškótovú vrstvu. Stačí zopár kvapiek, aby sa piškóty príliš nerozmočili.
  7. Na piškóty rovnomerne nanesieme vrstvu šľahačkového krému, uhladíme a reznou stranou nadol poukladáme ovocie. Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, aby bolo ovocie úplne zakryté. Poukladáme piškóty, na ne nanesieme zvyšok šľahačkového krému a povrch uhladíme.
  8. Tortu zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na noc stuhnúť do chladničky. Pred servírovaním okraje torty uvoľníme nožom a opatrne odstránime okraj. Ozdobíme zvyšným ovocím a nakrájame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Smotanová torta s piškótami: Skrášlite ju ešte ovocím
dobrejedlo.sk