Smotanovo-orechový koláč s hruškami: Stratí sa zo stola mihnutím oka

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S:Smotanovo-orechový koláč s hruškami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 230-250 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 120 ml mlieka
  • 50 g masla

Na plnku:

  • 200 ml hruškovej šťavy
  • 220 g pomletých orechov
  • kompótované baby hrušky
  •  2 vajcia
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  •  2 lyžice hladkej múky

Postup:

  1. Múku, kypriaci prášok, práškový cukor, maslo a mlieko spolu spracujeme na hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a vyložíme ním okrúhlu, vrúbkovanú, vymastenú a múkou vysypanú formu.
  2. Hruškovú šťavu vymiešame s pomletými orechmi a rovnomerne natrieme na cesto. Uložíme pokrájané baby hrušky a vložíme na 15 minút predpiecť do vyhriatej rúry.
  3. Medzitým celé vajcia rozšľaháme, ochutíme vanilínovým cukrom, prilejeme smotanu na šľahanie, zahustíme hladkou múkou a vymiešame. Predpečenú tortu vyberieme z rúry, povrch zalejeme smotanou plnkou a dopečieme. Po zapečení posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Smotanovo-orechový koláč s hruškami: Stratí sa zo stola mihnutím oka
Blanka Nemčeková