So šľahačkovou pokrývkou: Jemný marhuľový koláč

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Jemný marhuľový koláč

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • 350 g detskej krupice
  • 100 ml mlieka
  • citrónová šťava a kôra z 1 citróna
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 600 g marhúľ
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 250 g hustej kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 balíček stužovača šľahačky
  • strúhaná čokoláda

Postup:

  1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridávame žĺtky, tvaroh, mlieko a krupicu s kypriacim práškom. Vmiešame citrónovú kôru so šťavou a sneh z bielkov vyšľahaný dotuha.
  2. Stredne veľký hlbší plech vymastíme, vysypeme múkou, roztrieme doň cesto, rozložíme naň vopred umyté, osušené a pokrájané marhule. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia a necháme vychladnúť.
  3. Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Do vymiešanej smotany primiešame šľahačku a natrieme navrch vychladnutého koláča.
  4. Odložíme do chladu na 4 až 6 hodín odstáť. Pokrájame a ozdobíme strúhanou čokoládou.

Poctivý orechový koláč s marhuľami

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
So šľahačkovou pokrývkou: Jemný marhuľový koláč
BÁJEČNÁ ŽENA