Kakaovo-tvarohový koláč môže byť aj takýto strakatý

Chuťmeter:
 
1 plech
 
J11: Strakatý kakaovo-tvarohový koláč

Potrebujeme:

Na tvarohovú zmes:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 šálka mlieka
  • 2 vajcia
  • trištvrte šálky práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu

Na kakaovú zmes:

  • 2 vajcia
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • trištvrte šálky slnečnicového oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka špaldovej celozrnnej múky
  • 3 lyžice kakaa holandského typu
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • pol šálky lieskových orieškov (posekaných na hrubo)
  • kakao a oriešky na ozdobu

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom.
  2. Pripravte kakaovú zmes: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj prášok do pečiva.
  3. Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte dve tretiny kakaovej zmesi a rozotrite na ňu celú tvarohovú zmes. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky. Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo