Študentský čokoládový chlebíček

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Študentský chlebíček

Potrebujeme:

  • 150 g horkej čokolády (50 %)
  • 100 g posekaných jadier vlašských orechov
  • 100 g pokrájaných hrozienok
  • 100 g kandizovaného ovocia
  • 50 g posekanej horkej čokolády (70 %)
  • 4 tortové oblátky (100 g) polámané na malé kúsky
  • 250 g jemného kryštálového cukru
  • 250 g zmäknutého masla
  • 3 vajcia

Postup:

  1. Horkú čokoládu (150 g) rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.
  2. Cukor, maslo a vajcia vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme rozpustenú vlažnú čokoládu, orechy, hrozienka, kandizované ovocie, čokoládu, oblátky a premiešame.
  3. Formy na srnčí chrbát vyložíme potravinovou fóliou, naplníme pripravenou hmotou a dáme asi na 2 hodiny stuhnúť do chladničky. Stuhnutý chlebíček vyberieme z formy, odstránime fóliu a pokrájame na tenké plátky.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Študentský čokoládový chlebíček