Šúľance s makom: Tenšie či hrubšie, na tom vôbec nezáleží

04
Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Mami, poďme šúľať!

Tenšie či hrubšie, na tom vôbec nezáleží. A keď nás šúľance prestanú baviť, môžeme zas gúľať. Mňam!

Šúľance zo zemiakového cesta s makom

Potrebujeme:

Na šúľance:

  • 1 kg zemiakov
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 400 g polohrubej múky

Na posýpku:

  • 100 g masla (roztopeného)
  • 120 g mletého maku
  • 70 g práškového cukru

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Očistite ich a pretlačte alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte štipku soli, vajcia, múku a vypracujte hladké cesto. Ak sa cesto veľmi lepí, pridajte ešte múku.
  2. Z cesta vytvarujte dlhý valec. Odkrajujte z neho menšie časti a formujte šúľance.
  3. Šúľance dajte variť do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.
  4. Uvarené šúľance prelejte maslom a posypte makom zmiešaným s práškovým cukrom.

 

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Šúľance s makom: Tenšie či hrubšie, na tom vôbec nezáleží
Veronika Kollárová
Katarína Brunovská