Super rýchly: Hrnčekový mrkvový koláč s hrozienkami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Mrkvový koláč

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 1,5 hrnčeka krupicového cukru (1 hrnček 200 ml)
  • trištvrte hrnčeka oleja
  • 4 hrnčeky najemno nastrúhanej mrkvy
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku
  • 100 g lieskovcov
  • 30 g hrozienok

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Prilejeme olej, mrkvu, vanilkový cukor, múku s kypriacim práškom, lieskovce s hrozienkami a všetko spolu premiešame.
  2. Cesto dáme na vymastený plech vysypaný múkou a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme.
  3. Upečený, vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk