Tatarčekové pirohy s cestom ako na cestoviny: Urobia vám deň

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Tatarčekové pirohy

Potrebujeme:

  • 100 g pohánkovej múky (alebo doma pomletej pohánky)
  • 400 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • vlažná voda

Na tvarohovú plnku:

  • 250 g plnotučného hrudkového tvarohu
  • cukor podľa chuti
  • citrónová kôra v biokvalite 
  • mletá škorica

Na lekvárovú plnku:

  • hustý slivkový lekvár

Ešte potrebujeme:

  • 1 vajce
  • strúhanku, práškový cukor 
  • maslo

Postup:

  1. Zamiešajte preosiatu polohrubú múku s pohánkovou, pridajte štipku soli, vajce a toľko vlažnej vody, aby ste vymiesili trochu tuhšie cesto, podobne ako na cestoviny.
  2. Na tvarohovú plnku zamiešajte tvaroh, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a škoricu.
  3. Cesto vyvaľkajte, rozkrájajte na kruhy alebo štvorce, naplňte tvarohovou alebo slivkovou plnkou a okraje cesta k sebe prilepte vyšľahaným vajcom. 
  4. Uvarte pirohy vo vriacej osolenej vode: Počkajte, kým vyplávajú a ešte chvíľu povarte.
  5. Ešte teplé pirohy posypte nasucho opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a polejte roztopeným maslom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tatarčekové pirohy s cestom ako na cestoviny: Urobia vám deň
Ľuboš Mego
Spracovala: Dobroslava Brunovská