Teplá hrušková torta s orechmi: To pravé na jesenné a chladné dni

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Hrušková torta s orechmi

Potrebujeme:

  • 250 g polohrubej múky
  • 120 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 120 g masla
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice mletých vlašských orechov
  • 6-8 hrušiek
  • 250 ml hustej kyslej smotany
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 vanilínový cukor
  • 30 g mandľových lupienkov
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Múku, práškový cukor, maslo, štipku soli a vajce spracujeme na hladké cesto. Necháme ho 20 minút odpočívať na chladnom mieste. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno i boky okrúhlej, vymastenej a múkou vysypanej vrúbkovanej keramickej misy. Cesto popicháme vidličkou a posypeme 2 lyžicami pomletých orechov.
  2. Očistené hrušky pokrájame a krátko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali vanilínový cukor. Po vychladnutí ich rozložíme do keramickej misy.
  3. Do kyslej smotany dáme zvyšné dve vajcia, lyžicu mletých orechov, hladkú múku, krupicový cukor a dobre vymiešame. Hrušky v mise zalejeme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme. Vychladnutú tortu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme mandľovými lupienkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Teplá hrušková torta s orechmi: To pravé na jesenné a chladné dni
Blanka Nemčeková