Trúfnete si na odpaľované cesto? Churros s horúcou čokoládou

Chuťmeter:
 
25 kusov
 
J2: Churros s horúcou čokoládou

Potrebujeme:

Na churros:

  • 1 pohár vody
  • 125 g masla
  • štipka soli
  • 1 pohár hladkej múky
  • pol lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • práškový cukor zmiešaný s mletou škoricou
  • masť alebo olej

Na čokoládu:

  • 1 smotana na šľahanie
  • 150 g horkej čokolády
  • 1 lyžica portského vína
  • štipka soli

Postup:

  1. Najprv urobte odpaľované cesto: V hrnci s hrubým dnom nechajte zovrieť vodu. Pridajte do nej maslo a štipku soli. Miešajte, kým sa maslo nerozpustí. Potom pridajte múku zmiešanú s vanilkou a miešajte, až sa cesto začne odlepovať od dna hrnca. Odstavte a nechajte hmotu vychladnúť.
  2. Do vychladnutej zmesi zašľahávajte vajcia. Kým vhodíte do hmoty ďalšie vajce, uistite sa, že predošlé je dobre zašľahané. Hotovú hmotu preložte do cukrárskeho vrecka so zubatou špičkou.
  3. Pripravte plech a potrite ho olejom. Naň vytláčajte z vrecka paličky, a keď budú všetky vytlačené, rozohrejte olej alebo masť na panvici. Paličky smažte dozlatista a ešte horúce posypte práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
  4. Pripravte čokoládu: Smotanu na šľahanie zohrejte, nesmie však vrieť. Teplou smotanou zalejte čokoládu a nechajte pár minút postáť. Potom ju rozmiešajte dohladka. Čokoládu môžete dochutiť portským alebo štipkou soli.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Trúfnete si na odpaľované cesto? Churros s horúcou čokoládou
DOBRÉ JEDLO/ Veronika KOLLÁROVÁ
Spracovala: Katarína BRUNOVSKÁ