Tvarohová torta s čokoládou: Jemná ako vánok

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Tvarohová torta s čokoládou

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 750 g jemného tvarohu
  • 80 g jemného kukuričného škrobu
  • 2 ks vanilínového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 250 g hustej kyslej smotany
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 80 g rozpustenej bielej čokolády
  • lístky medovky
  • čerstvé jahody
  • strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Jemný tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s vanilínovým cukrom. Pridáme kukuričný škrob, nastrúhanú citrónovú kôru, vychladnutú bielu čokoládu, vmiešame vyšľahané vajcia s cukrom a spolu premiešame. Dve tretiny cesta dáme do vymastenej, múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy.
  2. Do zvyšného cesta zamiešame preosiate kakao, ktoré navrstvíme na svetlé cesto. Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 60 minút.
  3. Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom ju pokrájame. Dozdobíme kúskami jahôd, čokolády a lístkami medovky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tvarohová torta s čokoládou: Jemná ako vánok
Blanka Nemčeková