Urobíte ich zo surovín, ktoré má každý doma: Božie milosti

Chuťmeter:
 
2 plechy
 
J2: Božie milosti

Potrebujeme:

  • 200 g hladkej múky
  • 125 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • práškový cukor na plech
  • ľubovoľný džem na podávanie
  • krupicový cukor zmiešaný s vanilkou na posypanie
  • mletá škorica (nemusí byť)

Postup:

  1. Múku, smotanu, maslo, žĺtok a štipku soli spojte do hladkého nelepivého cesta a odložte do chladničky na noc.
  2. Odležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujte kolieska formičkou alebo štvorčeky ostrôžkou. Oba tvary ozdobne narežte, aby po upečení vznikli krásne roztvorené koláčiky.
  3. Plech vystlaný papierom na pečenie posypte práškovým cukrom a vôbec nemusíte šetriť. V ceste cukor nie je. Naň poukladajte koláčiky, posypte ich krupicovým cukrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne 15 minút – alebo tak, aby boli jemne doružova. 4
  4. Koláčiky podávajte čerstvé s obľúbeným džemom, prípadne ich posypte mletou škoricou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Urobíte ich zo surovín, ktoré má každý doma: Božie milosti
DOBRÉ JEDLO/ Veronika KOLLÁROVÁ
Spracovala: Katarína BRUNOVSKÁ