Urobte si ich doma: Makrónky s citrónovým krémom

Chuťmeter:
 
15-20 kusov
 
Makrónky s citrónovým krémom

Potrebujeme:

Na makrónky :

  • 70 g mandľovej múky
  • 117 g práškového cukru
  • 2 bielky
  • 53 g jemného kryštálového cukru
  • štipka potravinárskeho farbiva, kakaa alebo korenín

Na krém:

  • 100 g bielej čokolády
  • 80 g smotany na šľahanie
  • šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna

Postup:

  1. Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a dáme do mixéra. Pár sekúnd mixujeme, potom mandľovú zmes preosejeme a väčšie kusy mandlí vyberieme. Môžeme ich použiť do iných dezertov.
  2. Bielky začneme šľahať mixérom na najvyšších otáčkach a postupne pridávame kryštálový cukor. Šľaháme približne 10 minút, kým nevznikne pevná krémová pena. Ku koncu šľahania pridáme štipku potravinárskeho farbiva alebo koreniny, ktorými chceme zafarbiť cesto.
  3. Do vyšľahanej peny potom stierkou zľahka zapracujeme mandľovú zmes. Opatrne miešame, pri tomto kroku musíme zničiť vzduchové bublinky. Vznikne redšie lesklé a hladké cesto.
  4. Cukrárske vrecko s priemerom nadstavca 1 až 1,5 cm naplníme cestom. Na plech vystlaný papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou nastriekame kruhy veľkosti 3,5 až 4 cm. Necháme medzi nimi asi 3 cm medzery. Keď je cesto nastriekané, aspoň 3-4-krát buchneme plechom, kruhy sa zväčšia a z cesta „vyženieme“ posledné vzduchové bublinky. Necháme aspoň 30 až 60 minút voľne schnúť, aby cesto pri pečení nepraskalo a makrónky boli pekne lesklé. Cesto by sa nemalo lepiť na prsty. V rúre vyhriatej na 140 °C pečieme 13 až 15 minút.
  5. Do rozpustenej bielej čokolády nalejeme citrónovú šťavu a kôru. Necháme chladnúť aspoň 2-3 hodiny v chladničke. Citrónový krém nešľaháme, po stuhnutí ním naplníme cukrárske vrecko a naplníme farebné makrónky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Urobte si ich doma: Makrónky s citrónovým krémom
DOBRÉ JEDLO