Vianočný recept, ktorý budete milovať: Pupáčiky s medom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Pupáčiky s medom

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
  • 20 g droždia
  • 300 ml mlieka
  • 20 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • pol lyžičky soli

Na dochutenie:

  • 150 ml mlieka
  • 80 g masla
  • med
  • mletý mak
  • práškový cukor

Postup:

  1. Z hladkej múky, droždia, mlieka, cukru, vajca, zo soli a z trochy vody vypracujeme kysnuté cesto. Kvások nezarábame, droždie rozmrvíme a zapracujeme do cesta. Na teplom mieste necháme prikryté asi 40 minút vykysnúť.
  2. Na pomúčenej doske vytvarujeme z vykysnutého cesta šúľky hrubé asi 2 cm a odkrajujeme z nich asi 1 cm kúsky. Ukladáme ich reznou stranou na plech vyložený papierom tak, aby sa vzájomne nedotýkali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C 10 až 15 minút.
  3. Upečené pupáčiky preložíme do sita, prelejeme horúcou vodou a dáme do misy. Zohrejeme mlieko, maslo, podľa chuti pridáme med a pupáčiky zmesou polejeme. Pred podávaním posypeme makom zmiešaným s trochou práškového cukru.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Vianočný recept, ktorý budete milovať: Pupáčiky s medom
Dobré jedlo