Z celozrnných sušienok: Nepečená ovocná torta

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Nepečená ovocná torta

Potrebujeme:

Korpus:

  • 250 g celozrnných sušienok
  • 120 g masla

Plnka:

  • 300 g malín
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica malinového lekváru
  • 6 plátkov želatíny
  • 60-80 ml malinovej šťavy

Na ozdobu:

  • 300 g miešaného drobného ovocia
  • 10 g želatíny
  • 100 ml malinovej šťavy

Postup:

  1. Sušienky najemno pomelieme a zmiešame s vychladnutým rozpusteným maslom. Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložíme papierom na pečenie, dáme do nej sušienkovú masu a utlačíme ju na dno formy. Odložíme do chladu na 20 minút.
  2. Maliny posypeme vanilínovým cukrom, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Potom ich rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
  3. Jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, malinovým lekvárom a s malinovou masou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, vmiešame do tvarohu spolu so želatínou rozpustenou v malinovej šťave.
  4. Na stuhnutý korpus natrieme plnku, povrch uhladíme a odložíme do chladu na 8 hodín. Po stuhnutí povrch torty ozdobíme miešaným drobným ovocím. Ovocie polejeme želatínou rozpustenou v malinovej šťave.

Efektná rýchlovka: Keksové kocky

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Z celozrnných sušienok: Nepečená ovocná torta
BÁJEČNÁ ŽENA