Z domáceho ovocia: Čerešňové tiramisu

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Čerešňové tiramisu

Potrebujeme:

  • 300 g tmavých čerešní
  • 300 g mrazených červených ríbezlí
  • kryštálový cukor (podľa chuti)
  • čerešňový likér
  • 200 g mascarpone
  • 125 g prírodného syra (Lučina, Philadelphia)
  • šťava z polovice citróna
  • práškový cukor (podľa chuti)
  • 10 kusov dlhých piškót

Postup:

  1. Čerešne umyjeme a vykôstkujeme. Desať kusov si necháme a zvyšok dáme do hrnca. Pridáme mrazené ríbezle, cukor podľa chuti a na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým ovocie celkom nezmäkne. Na záver pridáme čerešňový likér. Necháme vychladnúť.
  2. Zmäknuté mascarpone v miske zmiešame s prírodným syrom. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a cukor.
  3. Do pohárov dáme jednotlivé vrstvy. Na dno nalámané cukrárske piškóty pokvapkané likérom, vrstvu mascarpone, vrstvu rozvareného ovocia a opäť mascarpone. Povrch ozdobíme celými čerešňami a necháme v chladničke vychladnúť.

Tiramisu s bobuľovým ovocím

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Z domáceho ovocia: Čerešňové tiramisu
DOBRÉ JEDLO