Z kysnutého cesta: Lahodné šamrole so snehom

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Kysnuté trubičky

Potrebujeme:

  • 7 lyžíc vlažného mlieka
  • pol kocky droždia
  • 280 g hladkej múky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • 1 vajce na potretie

Postup:

  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame a hneď nalejeme do preosiatej múky zmiešanej s vanilínovým cukrom. Pridáme vlažné mlieko, cukor, maslo, žĺtky a rýchlo vypracujeme vláčne cesto. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť.
  2. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na plát hrubý 2 mm. Rozdelíme ho radielkom na pásiky dlhé 20 cm a široké 2 cm. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia.
  3. Trubičky natočíme na špirálovito kovové trubičky potreté maslom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 15 minút dozlatista.
  4. Upečené a vychladnuté trubičky naplníme podľa chuti buď vyšľahaným snehom, alebo maslovým krémom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Z kysnutého cesta: Lahodné šamrole so snehom
Báječná Žena