Najväčšia klasika z lístkového cesta: Jablková štrúdľa s orechmi a hrozienkami

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Z lístkového cesta: Jablková štrúdľa s orechmi a hrozienkami

Potrebujeme:

  • 300 g lístkového cesta
  • 1 kg jabĺk
  • 100 g pomletých orechov
  • 80 g hrozienok
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 až 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 1 lyžicu masla
  • 1 vajce na potretie

Postup:

  1. Jablká rozkrojíme, zbavíme šupky a jadrovníka a nastrúhame na strúhadle.
  2. V panvici necháme rozpustiť maslo. Jablká krátko podusíme s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Po vychladnutí pridáme orechy a hrozienka.
  3. Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na papier na pečenie.
  4. Na cesto rovnomerne natrieme pripravenú plnku.
  5. Naplnenú štrúdľu opatrne zvinieme. Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Najväčšia klasika z lístkového cesta: Jablková štrúdľa s orechmi a hrozienkami
dobrejedlo.sk