Začínate s pečením? Hrnčekový koláč s ovocím zvládnete ľavou zadnou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Hrnčekový s ovocím

Potrebujeme:

Cesto:

  • 1 vajce
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 hrnček (250 ml) hrubej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • pol hrnčeka oleja
  • 600 g drobného čerstvého alebo mrazeného ovocia

Posýpka:

  • maslo
  • krupicový cukor
  • hrubú múku

Na ozdobu:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 5-6 lyžíc práškového cukru
  • 2 lyžice ríbezľového lekváru
  • 350 g mascarpone
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vajce, kypriaci prášok, hrubú múku, polohrubú múku, krupicový cukor, mlieko, vanilínový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a roztrieme doň cesto.
  2. Drobné ovocie očistíme, opláchneme, osušíme a rozložíme na cesto. Mrazené necháme vopred mierne rozmraziť.
  3. Z masla, krupicového cukru a z hrubej múky pripravíme posýpku a posypeme ovocie na plechu. Pečieme asi 45 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia.
  4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Mascarpone vymiešané s práškovým cukrom a citrónovou šťavou zmiešame s vyšľahanou smotanou a lekvárom. Vychladnutý koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ochuteným mascarpone.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Začínate s pečením? Hrnčekový koláč s ovocím zvládnete ľavou zadnou
BÁJEČNÁ ŽENA