Recept starej mamy: Lahodná žemľovka s jablkami

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Žemľovka starej mamy

Potrebujeme:

  • 1 vianočka
  • 500 g tvarohu,
  • 3 jablká
  • 4 vajcia
  • 250-300 ml mlieka
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • citrónová šťava
  • hrozienka
  • maslo
  • strúhanka

Postup:

  1. Vianočku pokrájame na plátky a potom na kocky. Zalejeme horúcim mliekom, zakryjeme a necháme odstáť. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a s jedným vanilínovým cukrom. Zmiešame s vopred namočenými hrozienkami, s postrúhanou citrónovou kôrou a s pár kvapkami citrónovej šťavy. Zmes pridáme k vianočke a zľahka premiešame.
  2. Z tvarohu, vanilínového cukru a z postrúhaných jabĺk pripravíme plnku. Pekáč potrieme maslom a posypeme strúhankou. Dáme naň polovicu vianočkovej zmesi, natrieme plnku a pridáme druhú polovicu zmesi. Navrch dáme pár plátkov masla, vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť.
  3. Z bielkov a lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh, natrieme ho na žemľovku a dopečieme.

Hrianková žemľovka s džemom

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Recept starej mamy: Lahodná žemľovka s jablkami
Báječná žena